Μέλη και οι φίλοι της Φιλότεχνης αποδράσαμε για τρεις ημέρες στην Αρκαδία στην πάντα όμορφη, ορεινή και φθινοπωρινή Αρκαδία.

Mας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε το όμορφο χωριό, να περπατήσουμε στην γραφική πλατεία, στα δρομάκια της , και να κάνουμε μια υπέροχη βόλτα στο διάσημο «Δρόμο της αγάπης».

Το Σαββάτο ξεκινήσαμε πρώτα να γνωρίσουμε τον ιστορικό διατηρητέο οικισμό της Στεμνίτσας, επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναού του Αγίου Γεωργίου, περπατήσαμε στα πέτρινα καλντερίμια, και τιμήσαμε τις παραδοσιακές γεύσεις.

Στην επιστροφή επισκεφθήκαμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης με τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις, και η επίσκεψη κατέληγε σε ένα μπαρουτόμυλο. Η επίσκεψη αυτή ήταν εμπειρία επιστροφής στο χρόνο.

Η επόμενη στάση το μεσημέρι ήταν στην πανέμορφη, ιστορική και γραφική Δημητσάνα, όπου περπατήσαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της.

Την Κυριακή στην επιστροφή επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι της Κερνίτσης που είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Η επόμενη στάση ήταν στο Λεβίδι για φαγητό και επιστροφή, με βροχή πάλι , στην έδρα μας.

Η τριήμερη αυτή απόδρασή, μας αντάμειψε γενναιόδωρα με την πανέμορφη φύση της, τα υπέροχα τοπικά και παραδοσιακά της φαγητά, το κρασί και τα γλυκά της.