Η Καλοκαιρινή απόδραση στην Αρχαία Ολυμπία, που πραγματοποίησε η Φιλότεχνη το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου, είχε διπλό στόχο.Μορφωτικό και ψυχαγωγικό. Να γνωρίσουμε ή και να ξαναδούμε τον υπέροχο και σημαντικό αυτό χώρο της πατρίδας μας ,της Αρχαίας Ελλάδας,με το σύμβολο των Ολυμπιακών αγώνων,παγκόσμιας εμβέλειας και διαχρονικής αξίας.

Μέλη και φίλοι της Λέσχης απολαύσαμε τη διαμονή,τις άνετες και καλαίσθητες λειτουργικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, με το καλό φαγητό ,την υπέροχη θέα που μας πρόσφερε η τοποθεσία του και θαυμάσαμε τη γύρω φύση,με το καταπράσινο δάσος και τα καλαηδίσματα των πουλιών.

Η εμπειρία μας από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν μοναδική, και σε αυτό βοήθησε και η εξαιρετική αρχαιολόγος-ξεναγός μας κ. Κοτσιούρου Ιωάννα-Ειρήνη.

Το βράδυ περπατήσαμε στο γραφικό λιμανάκι του Κατάκολου, και απολαύσαμε στα ταβερνάκια τις γεύσεις των ψαρικών.

Την Κυριακή επισκεφθήκαμε τα Λουτρά της Λίμνης Καϊάφα, και αργότερα στη θέση Κακοτράχαλο της Ζαχάρως κάποιοι από την παρέα μας, βούτυξαν στα καταγάλανα νερά του Κυπαρισσιακού Κόλπου και άλλοι απόλαυσαν τους μεζέδες της περιοχής, σε παραθαλάσσιο ταβερνάκι.

Στο δρόμο για την επιστροφή, μια στάση στην όμορφη και συννεφιασμένη Τρίπολη για καφέ,ήταν ο καλύτερος επίλογος μιας ωραίας διήμερης εκδρομής.