Την Κυριακή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» του Θανάση Λεβέντη στον πάντα φιλόξενο Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών με μεγάλη παρουσία μελών και φίλων της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο κ. Στάθης Γιώτας, πρώην Υπουργός, ο κ. Γιάννης Δέδες, πρώην Βουλευτής και η κ. Μυρτώ Κοροβέση Περιφερειακή Σύμβουλος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Λεβέντης είναι Ιατρός Καθηγητής Νευροχειρουργικής και πέντε φορές βουλευτής με την Αριστερά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το βιβλίο περιλαμβάνει προσωπικά βιώματα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συγγραφέα στα Βίλλια Αττικής, την μετεγκατάσταση στην Ελευσίνα για σπουδές, την Ιατρική του υπηρεσία και προσφορά του στον άνθρωπο, την  πολιτική και αγωνιστική του διαδρομή σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, τη Κοινοβουλευτική και Νομαρχιακή δράση του, τα Καίρια προβλήματα της Αττικής καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Συντονιστής της βιβλιοπαρουσίασης ήταν ο πρόεδρος της Φιλότεχνης Ευάγγελος Μελετέας Δ/ντής Ιατρός, Ορθοπαιδικός Χειρουργός.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Κλειώ Βρεττού Δ/ντρια Ιατρός Κυτταρολόγος, εστιάζοντας στον ιατρό και άνθρωπο Θανάση Λεβέντη στην μεγάλη προσπάθεια  που κατέβαλλε για  να εκπληρώσει την επιθυμία του  να σπουδάσει  Ιατρική, η Ντότσικα Μάγδα Δ/ντρια του 3ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών όπου αναφέρθηκε στον παιδαγωγικό ρόλο του βιβλίου μέσα από το βιωματικό λόγο του συγγραφέα,  ο Γιώργος Συμπάρδης συμπολίτης και συνοδοιπόρος του  συγγραφέα από την Ελευσίνα, ο Νάσος Αθανασίου δημοσιογράφος και  πρώην βουλευτής  και ο Πέτρος  Φιλίππου  Αρχαιολόγος  τέως Δήμαρχος Σαρωνικού,  μίλησαν για τον αγωνιστή,  τον πολιτικό Θανάση Λεβέντη  και την προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα.