Την Τετάρτη 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Συναυλία Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής,  εορτάζεται  κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου .

Οι θεατές προσήλθαν με πολύ μεγάλη χαρά και αδημονία, μετά από το δύσκολο χειμώνα, να παρακολουθήσουν την Ορχήστρα της Φιλότεχνης που τιμώντας την Ημέρα αυτή, μας  παρουσίασε υπέροχα τραγούδια με θέμα «Από τον Τσιτσάνη στο Μίκη».  

Στην πόλη μας «Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 2008, με πρωτοβουλία της Φιλότεχνης Λέσχης και τη συνδρομή αρχικά της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και κατόπιν του Δήμου Αχαρνών. Εφέτος συνδιοργανώθηκε από τη Φιλότεχνη Λέσχη και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών. 

Η ορχήστρα της Φιλότεχνης Λέσχης, ιδρύθηκε το 2017, και αποτελείται από μουσικούς που κατοικούν στην πόλη μας, μέλη και φίλους της Λέσχης. Μια εθελοντική ένωση καλλιτεχνικών δυνάμεων για την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στις Αχαρνές. 

Στη συναυλία έπαιξαν οι μουσικοί: Στράτος Χατζηφώτης (μπουζούκι), Φώτης Τσορανίδης (κιθάρα), Γιώργος Κούρος (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Παναγιωτάτος (μπάσο), Γιώργος Τζανέτος (ντραμς), Δημήτρης Δαμάσκος (πιάνο).

Με την Ορχήστρα τραγούδησαν ο Νίκος Μπουρνέλης, η Μαρίνα Μανωλάκου και ο Τάκης Κωνσταντόπουλος με φιλική συμμετοχή.

Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Αντώνης Αμπαρτζάκης.

Το κοινό που αποτελούσαν μέλη και φίλοι της Λέσχης, αλλά και φιλότεχνοι των Αχαρνών, έσπευσε μετά το τέλος της συναυλίας, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους συντελεστές και να τους ενθαρρύνει στη συνέχιση της ωραίας αυτής προσπάθειας, που χρωματίζει ευγενικά και δημιουργικά το μέλλον της πόλης μας.