Η Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου .

Στην πόλη μας καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 2008, με πρωτοβουλία της Φιλότεχνης Λέσχης και τη συνδρομή αρχικά της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και κατόπιν του Δήμου Αχαρνών. Εφέτος συνδιοργανώθηκε από τη Φιλότεχνη Λέσχη και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών και εντάχθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΑ “Νύχτες πριν ... ΤΑ ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2018” .

Ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση και πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στο δημοτικό αμφιθέατρο “ Μίκης Θεοδωράκης”.

Πριν την έναρξη της συναυλίας η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ ,κ.Μαρία Ναυροζίδου, απένειμε τιμητικό αναμνηστικό, που συνοδευόταν από διακοσμητικό κεραμικό με τους Αχαρνείς ιππείς, στην πρόεδρο της Φιλότεχνης κ. Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, ως αναγνώριση της προσφορά της Λέσχης στα πολιτιστικά δρώμενα των Αχαρνών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας παρουσίασε η ηθοποιός Γιάννα Μαλακατέ, που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Φιλότεχνης.

Ήταν μια γλυκιά βραδιά ,που κύλησε με υπέροχα “τραγούδια της αγάπης”, διαφορετικού ύφους και ήθους, από το ρεπερτόριο της ελαφράς, της λαϊκής και της παραδοσιακής μας μουσικής. Εύστοχα επιλεγμένα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης, που απέδωσε η πολλά υποσχόμενη ορχήστρα της Λέσχης και ερμήνευσαν με ιδιαίτερο τρόπο η Μαρίνα Μανωλάκου, ο Νίκος Μπουρνέλης και ο βετεράνος Γιάννης Θωμόπουλος.

Η ορχήστρα της Φιλότεχνης Λέσχης, ιδρύθηκε πριν δυο χρόνια και αποτελείται από μουσικούς που κατοικούν στην πόλη μας, μέλη και φίλους της Λέσχης. Μια εθελοντική ένωση καλλιτεχνικών δυνάμεων για την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στις Αχαρνές. Αποτελείται από τους μουσικούς: Θανάση Κατάρα (φλάουτο), Γιώργο Γκολέμη (Σαξόφωνο-κλαρινέτο), Χρήστο Αλεπού και Τάσο Βαρελά (τρομπέτες), Αντώνη Αμπαρτζάκη (τρομπόνι), Δημήτρη Δαμάσκο (πιάνο), Παναγιώτη Πατσουλέ (μπουζούκι), Κώστα Χατζηγεωργίου και Γιώργο Κούρο (κιθάρα), Γιώργο Τζανέτο (ντραμς), Νίκο Κιτσάκη (κρουστά) και Νίκο Παναγιωτάτο (ηλ.μπάσο).

Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Αντώνης Αμπαρτζάκης.

Το κοινό που αποτελούσαν μέλη και φίλοι της λέσχης ,αλλά και φιλότεχνοι των Αχαρνών,έσπευσε μετά το τέλος της συναυλίας να συγχαρεί τους συντελεστές και να τους ενθαρρύνει στη συνέχιση της ωραίας αυτής προσπάθειας, που χρωματίζει ευγενικά και δημιουργικά το μέλλον της πόλης μας.