Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, ο Ε΄Διαγωνισμός Ποίησης "ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΑΣ”, με την απονομή των βραβείων, στους διακριθέντες μαθητές. Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών με τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 8 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών με 27 συνολικά συμμετοχές. Τα σχολεία ήταν: 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών, 4ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών, 6ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών, 7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών και Εσπερινό Λύκειο Αχαρνών.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι κ.κ. Κώστας Καρούσος - ποιητής (Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών), Σπύρος Αυλωνίτης πεζογράφος - ποιητής και Ευγενία Οικονομοπούλου- ποιήτρια.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Κώστας Καρούσος στο λόγο του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι τα έργα των παιδιών ήταν σε υψηλό επίπεδο και γιαυτό η επιτροπή αποφάσισε να μοιράσει τα βραβεία σε δυό ή τρεις μαθητές και να μη δώσει επαίνους.Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ως εξής:


Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 

- Ζωή Πασόγλου «Του κόσμου η ηλιαχτίδα» – 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών
- Χρήστος Βασιλόπουλος «Του ναύτη το ριζικό» – Εσπερινό Λύκειο Αχαρνών

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ : 
- Αικατερίνη Κουντουριώτη «Ποίηση 2018» – 7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών
- Θεοδώρα Αλεξιάδη «Παλιές φωτογραφίες» – 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών
- Δέσποινα Θεοδωροπούλου «Οι Χτύποι» – Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: 
- Δάφνη Λώλα «Θρήνος για το Μεσολόγγι» – 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών
- Αριάδνη Ραχούτη «Θολή πραγματικότητα» – 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών
- Έλενα – Κλημεντίνα Ρουκουνιώτου «Πεθαμένη ελπίδα» – 6ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών

Τα βραβευθέντα ποιήματα απήγγειλε ο ηθοποιός Λευτέρης Λουκαδής.

Τιμητική συμμετοχή είχε το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου που απέστειλε ποιήματα μαθητών του, αλλά ήταν εκτός διαγωνισμού.

Οι βραβευθέντες μαθητές έλαβαν σειρά βιβλίων που διέθεσε η μητέρα του ποιητή κ.Ευγενία Λαδά και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.Σε όσους απονεμήθηκε το πρώτο Βραβείο δόθηκε ως δώρο και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και τα σχολεία έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών κ. Κώστας Καρυδάκης.