Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών (ΦΙΛΕΑ) είναι μόνο η αφορμή για την διοργάνωση ενός σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος στην πόλη. Το ίδιο συνέβη και φέτος. Τα λόγια που ειπώθηκαν στην καθιερωμένη εκδήλωση της, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο "Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνών", ήταν λίγα και καλά. Αντίθετα, το μουσικό πρόγραμμα, πλούσιο και ποιοτικό, συνάμα. Ανοίγοντας την καλλιτεχνική βραδιά ο Πρόεδρος της ΦΙΛΕΑ, Σούλης Κατάρας, αφιέρωσε το κομμάτι του «στην Τέχνη και το Πολιτισμό που εν καιρώ κρίσης βάλλονται» και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της, να στηρίξουν την προσπάθειά της.
«Πλαισιώστε τη Λέσχη με την μικρή συνδρομή που χρειάζεται και στηρίξτε τις δραστηριότητές της που είναι πολλές και καλές» είπε ο Σούλης Κατάρας.

«Θα στηρίξουμε τον Πολιτισμό, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία» διαβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Κατσανδρής. «Στο δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΙΛΕΑ» αφιέρωσε το κομμάτι του ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Μίχας. «Στους εραστές της Τέχνης και του Πολιτισμού» αφιέρωσε το κομμάτι του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων Λαμπρινός Πλατυπόδης, ο οποίος αναδείχθηκε τυχερός της βραδιάς, αφού κέρδισε το φλουρί. Η ανταμοιβή του, ήταν ένας υπέροχος πίνακας, τον οποίο φιλοτέχνησε το μέλος της του Δ.Σ. της ΦΙΛΕΑ, Φανή Μίχα.
«Στους άστεγους» που ειδικά αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα δεν θα πρέπει να τους χτυπά αλύπητα και η ψυχρότητα των συνανθρώπων τους, αφιέρωσε το κομμάτι της η Πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών «Επισκήνιον», Μαρία Μίχα. «Με την Φιλότεχνη Λέσχη έχουμε κοινούς στόχους και στο πέρασμα του χρόνου έχει αποδείξει ότι επιτελεί σημαντικό έργο» υπογράμμισε.