Το Σαββατοκύριακο στις 4 και 5 Νοεμβρίου, η Λέσχη μας πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή ιστορικού, πολιτιστικού μα και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος στην Μεσσηνία.

Το Σάββατο, η πρώτη μέρα της εκδρομής, αναλώθηκε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας όπου επισκεφτήκαμε ιερούς, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Την εκκλησία της Υπαπαντής (1880), το Ενετικό Κάστρο, την Ντουάνα ( Παλιό Τελωνείο), το πάρκο των Σιδηροδρόμων με τις παλιές ατμομηχανές, την ιστορική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, του 12ου αιώνα, όπου λειτουργήθηκαν οι οπλαρχηγοί (23/03/1821) και κηρύχτηκε η έναρξη του αγώνα του 1821, με την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. 

Το  βράδυ χαλάρωση σε μουσικό μεζεδοπωλείο. 

Την Κυριακή ζήσαμε μία ξεχωριστή εμπειρία στον μοναδικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Ιπποδάμεια Τείχη με την Αρκαδική Πύλη, τον κυρίως χώρο με το Αρχαίο θέατρο, την Αγορά, το Γυμνάσιο, την Κρήνη Αρσινόη, με ξεναγό την Κα Βικτωρία. Βεβαίως σταθήκαμε σιωπηλοί, αποδίδοντας φόρο τιμής, μπροστά στον τάφο του αείμνηστου Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, προ τριημέρου ταφέντα, εντός του αρχαιολογικού χώρου, στην ρίζα μιας ελιάς, κατόπιν  δικής του επιθυμίας.