Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου μέλη και φίλοι της Φιλότεχνης, πραγματοποιήσαμε με πολλή χαρά και ανυπομονησία την πρώτης μας φθινοπωρινή εκδρομή στην Παύλιανη, στο όμορφο χωριό της Φθιώτιδας.

Το χωριό είναι πολύ όμορφο και μέσα στα έλατα. Και στην Άνω και στην Κάτω Παύλιανη υπάρχουν πολλές εικαστικές παρεμβάσεις από ευαίσθητους κατοίκους καλλιτέχνες. Φθάνοντας στην Κάτω Παύλιανη, όλοι μαζί ξεκινήσαμε αμέσως την επίσκεψη στο Φυσικό Πάρκο Αναψυχής. Στην είσοδο σε κερδίζει αμέσως το πέρασμα πάνω στη ζωγραφισμένη και αιωρούμενη γέφυρα, πάνω από ποταμάκι που κατεβαίνει ορμητικό από τις πηγές του Ασωπού ποταμού. Συνεχίσαμε μέσα από μονοπάτια δίπλα από το ζωηρό ποταμάκι. Η διαδρομή ήταν απίστευτα όμορφη με τα πλατάνια και άλλα δέντρα και φυτά να κάνουν τη ανάβασή μας υπέροχη. Μετά από το μοναδικής ομορφιάς μονοπάτι ανάβασης και κατάβασης, επισκέφθηκαν όσοι από την παρέα είχαν δυνάμεις και την ‘Ανω Παύλιανη.

Ανανεώσαμε τις δυνάμεις μας, αφού επισκεφθήκαμε μερικές από τις εξαιρετικές ταβέρνες και απολαύσαμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις στο φαγητό αλλά και στα γλυκά.

Ήταν μία διαφορετική εκδρομή μέσα στην αναζωογονητική φύση, και θα ήταν καλό να την επαναλάβουμε στο μέλλον.