Την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιήσαμε την ανοιξιάτικη  μονοήμερη εκδρομή μας στην Κύμη Ευβοίας.

Έτσι μέλη και οι φίλοι της Φιλότεχνης ξεκινήσαμε με βροχερό καιρό και φτάνοντας στην όμορφη Χαλκίδα  σταματήσαμε για καφέ και βόλτα. Συνεχίσαμε προς την Κύμη διασχίζοντας  τα όμορφα,  ορεινά γραφικά χωριά Ωρολόγιο, Μονόδρυο,  Κονίστρες κ.α. φτάσαμε στην Κύμη στο «Μπαλκόνι του Αιγαίου» με συννεφιασμένο καιρό. 

Επισκεφθήκαμε το σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης με εκθέματα όπως παραδοσιακές φορεσιές, και ενδυμασίες, υφαντά (κυρίως αραχνοΰφαντα μεταξωτά), κεντήματα, μεταλλικά και κεραμικά αντικείμενα και έργα τέχνης τοπικών καλλιτεχνών, όπως πίνακες ζωγραφικής, ξυλόγλυπτα και λίθινα γλυπτά.

Ένας χώρος του Μουσείου είναι αφιερωμένος στον ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου τέκνο της Κύμης και ευεργέτη της ανθρωπότητας, με εκθέματα (έγγραφα, φωτογραφίες, τιμητικά)   από τη ζωή και το έργο του.

Περπατήσαμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης με τα όμορφα αρχοντικά της. 

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας  προς το λιμάνι της Κύμης. Εκεί στις όμορφες ταβερνούλες της, απολαύσαμε θαλασσινούς μεζέδες.

Η Κύμη επίσης είναι ξακουστή για τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα αμυγδαλωτά, ο μπακλαβάς και τα γλυκά του κουταλιού, τιμήσαμε λοιπόν και τα γλυκά της, παίρνοντας μαζί μας για φιλέματα.

Στην επιστροφή προορισμός, στάση για καφέ, στην όμορφη Ερέτρια.