Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Στέγη της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση από την κ. Μαρία Μίχα πρόεδρο του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ, «Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών», το πόνημά της «Αχαρνικός Κισσός».

Η πρόεδρος της ΦΙΛΕΑ  Ευτυχία Παράσχου ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους των δύο συλλόγων που πλημμύρισαν τη Στέγη της Φιλότεχνης για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αναφέρθηκε     στις άοκνες προσπάθειες του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ που έφεραν πρόοδο των εργασιών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, και τι θα σημαίνει αυτό για το μέλλον της πόλης μας, καθώς και την προσφορά της Φιλότεχνης Λέσχης στα πολιτιστικά δρώμενα των Αχαρνών και στη σημασία των συνεργασιών των συλλόγων.

Τα μέλη και φίλοι του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ και της Φιλότεχνης Λέσχης, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αναφορές κειμένων που έφερε στο φως η έρευνα της κ. Μίχα από την αρχαιότητα έως τον 20 αιώνα, για την εμφάνιση του Κισσού στις Αχαρνές και την σύνδεσή του με την πόλη μας.

Μέλη των δύο συλλόγων διάβασαν τα αρχαία κείμενα, καθώς και ένα διάλογο του λογοτέχνη Δημήτρη Καμπούρογλου, ανάμεσα στη Μυρτιά και τον Κισσό.

Τη Στέγη της Φιλότεχνης είχαν κοσμήσει έργα ζωγραφικά, κεραμικά, κεντήματα  κ.α. με θέμα τον Κισσό.

Με αφορμή την εκδήλωση η εικαστικός και μέλος του Δ.Σ. της Φιλότεχνης Λέσχης Μαρία Δαμιανού, όπως ανέφερε στην ομιλία της, «παρατηρώντας πιο προσεκτικά τον Κισσό με ρεαλισμό, έκανα  εικαστική παρέμβαση στο θέμα».  Στη Στέγη της Φιλότεχνης λειτουργεί ήδη το εργαστήριο «Μεικτές τεχνικές», θα διοργανωθεί λοιπόν σεμινάριο με θέμα «Κισσός, συναίσθημα από τη γέννησή του». 

«Το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟ και η ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ λοιπόν προσκαλούν φίλες και φίλους να συμμετέχουν στο σεμινάριο και με την καθοδήγησή μου, να αναδείξουμε το θέμα του Κισσού, με σκοπό να δημιουργήσετε έργα με τη δική σας εικαστική ματιά. Με το πέρας του σεμιναρίου, τα έργα θα εκτεθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γεώργιος Βλάχος βουλευτής Αττικής, ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Ιωάννης Ράπτης με τον επίτροπο Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο Γιάννης Μίχας Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Δήμου Αχαρνών, η Μαρία Ναυροζίδου πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων  Ανατ. Αττικής, ο  Γιώργος Καραμέρος  Δημοσιογράφος και πρώην Αντιπερ/χης Αττικής, ο Παναγιώτης Καζανάς Πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρίας Παραρτήματος Αχαρνών-Φυλής, η Εύα  Μπάλλιου Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, η Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά Πρόεδρος της ΕΓΕ Παραρτήματος Αχαρνών, η Αναστασία Παμουκτζόγλου Γραμματέας της ΕΓΕ Παραρτήματος Αχαρνών, ο Παναγιώτης   Κουτσολέλος από τους Δημότες των Αχαρνών,  η  Αιμιλία Δαμάσκου από την Ομάδα σε  ετοιμότητα  και πολλοί φίλοι και  μέλη των δύο φορέων.