Η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών συνεχίζει  δυναμικά,  μετά από σχεδόν δύο χρόνια απαγορεύσεων εκδηλώσεων-συναθροίσεων, να στηρίζει τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στις Αχαρνές. Με πολύ μεγάλη χαρά πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση για το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής χρονιάς.

 Και αυτή ήταν η παρουσίαση των τριών ποιητικών συλλογών του Ευάγγελου Μελετέα, οι οποίες  ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν προ της πανδημίας.

Η Πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Ευτυχία Παράσχου προλογίζοντας  την ποίηση του  Ευάγγελου Μελετέα είπε:  «Μία αληθινή δεξαμενή συναισθημάτων προβάλλει από τους στίχους του, χαρά της ζωής, αγάπη, ελπίδα, απογοήτευση, έρωτας εναλλάσσονται». 

Ο Ευάγγελος Μελετέας  ξεκίνησε να γράφει ποίηση από μαθητής γυμνασίου, και στίχους  για να ντύνει τη μουσική του, που από τότε στριφογύριζε στο κεφάλι του,  και όπως γράφει και ο ίδιος  «Ήρθε λοιπόν η ώρα που κάποια από αυτά τα γραφόμενά μου να βγουν από το συρτάρι της ανυπαρξίας και να «δουν» το φως του ήλιου».

Επιθυμία του Ευάγγελου Μελετέα, ήταν η πρώτη παρουσίαση των ποιημάτων του  να διοργανωθεί από τη ΦΙΛΕΑ,  να παρουσιαστεί στις Αχαρνές, και τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων να είναι χορηγία προς τη Φιλότεχνη Λέσχη. Αξίζει να πούμε ότι οι εκδόσεις των ποιητικών συλλογών είναι αυτοχρηματοδοτούμενες.  Έτσι έμπρακτα δηλώνει τη στήριξή  του προς τη Φιλότεχνη Λέσχη αλλά και την αγάπη του για την ποίηση και τη μουσική.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών  ο Ευάγ. Μελετέας  μας μίλησε για ποίηση, για την ελληνική  γλώσσα, για τη δική του ποίηση και μας παρουσίασε τις τρεις ποιητικές συλλογές του: Λεξιλογία Ι,  Αντιποιήσεις,  και  Αποσιωπήματα.  












Οι καλαίσθητες εκδόσεις των βιβλίων  είναι  επιμέλεια  του Θωμά Μελετέα. 

Ο Ευάγγελος Μελετέας είναι γιατρός, ποιητής, μουσικός, παντρεμένος με τη Λιάνα Διαμαντοπούλου και έχουν δύο  παιδιά.  Ο ίδιος και η σύζυγός του είναι μέλη της ΦΙΛΕΑ και συντοπίτες μας.

Έχει μελοποιήσει ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, -που ήταν συντοπίτης του και τον θεωρεί δάσκαλό του-,  του Αργύρη Βεργόπουλου, του Αντώνη Κασίτα, του Ν. Τακτικού κ.ά.

Στην εκδήλωση ακούσαμε  ποιήματα από τις Αντιποιήσεις  και τα Αποσιωπήματα  που έχει μελοποιήσει, και ο ίδιος έπαιξε πιάνο, κιθάρα και  τραγούδησε.  Ένα ποίημά του μελοποίησε και τραγούδησε  η Λιάνα. Τραγούδια σε ποίηση του Νικ. Βρεττάκου και του Αργύρη Βεργόπουλου, τραγούδησαν ο Ευάγγελος Μελετέας, η Λιάνα και ο Θωμάς.

 Τον Ευάγγελο και τη Λιάνα συνόδεψαν παίζοντας μουσική και τα υπέροχα παιδιά τους. Ο Θωμάς κιθάρα και ούτι, και ο Ραφαήλ πιάνο και κοντραμπάσο.

Ποιήματα διάβασε ο ίδιος, η φιλόλογος κ. Ελένη Κόλλια  η οποία μας μύησε στην ποιητική τέχνη του και διάβασε ποιήματα, η Πρόεδρος της ΦΙΛΕΑ Ευτυχία Παράσχου, η Ειρήνη Μπαϊρακτάρη και η Κατερίνα Κρεμασμένου.

Έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία της κ. Μαρίζας Κωχ που μας τραγούδησε  «Το τραγούδι Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, και συνόδεψε με τα φωνητικά της τον Ραφαήλ στο πιάνο σε μία σύνθεση τζαζ.

Μια βραδιά με πολύ αγάπη και φροντίδα, αφιερωμένη στην ποίηση και τη μουσική από την οικογένεια  Μελετέα,  απόλαυσαν με συγκίνηση οι παρόντες φιλότεχνοι στην αίθουσα του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών. 

Την βραδιά αυτή τίμησαν με την παρουσία τους η  κ. Χριστίνα Κατσανδρή, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου μας, ο Γιάνης Μίχας Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Δήμου Αχαρνών, η κ. Μαρία Ναυροζίδου, πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων  Ανατ. Αττικής, ο κ. Γιώργος Καραμέρος,  Δημοσιογράφος και πρώην Αντιπερ/χης Αττικής.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδες οι ποιητικές  συλλογές του Ευάγγελου 
Μελετέα και αναμένουμε με χαρά τα νέα του ποιήματα.