Εντυπωσίασε το κοινό στην πρώτη της εμφάνιση η ορχήστρα της Φιλότεχνης Λέσχης, με μιά συναυλία-αφιέρωμα στο Ελληνικό τραγούδι, που δόθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2017” που διοργανώνει η ΔΗΚΕΑ, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Παρουσία μεγάλου κοινού που αποτελούνταν από μέλη και φίλους της Φιλότεχνης, αλλά και εκπροσώπους φορέων της πόλης μας , δημοτικών συμβούλων και της προέδρου της ΔΗΚΕΑ Μαρίας Ναυροζίδου.

Το πρόγραμμα ήταν ένα ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι, με αξέχαστες μελωδίες διαφορετικού ύφους και ήθους ,από την οπερέττα, το ελαφρό και το λαϊκό τραγούδι, αλλά και τραγούδια που αναδείχτηκαν μέσα από τον Ελληνικό κινηματογράφο. Οι μουσικοί της ορχήστρας δεν ξέχασαν την επέτειο των πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής ,την οποία οι περισσότεροι είχαν στελεχώσει στο ξεκίνημα της και της αφιέρωσαν ορχηστρικά το πρώτο κομμάτι της συναυλίας.

Η ορχήστρα αποτελείται από μουσικούς, μέλη και φίλους της λέσχης, που κατοικούν στην πόλη μας και είναι μια εθελοντική ένωση καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στις Αχαρνές.

Στη συναυλία έπαιξαν οι μουσικοί: Θανάσης Κατάρας(φλάουτο),Γιώργος Γκολέμης (Σαξόφωνο -κλαρινέτο),Χρήστος Αλεπούς και Τάσος Βαρελάς(τρομπέτες), Αντώνης Αμπαρτζάκης (τρομπόνι), Δημήτρης Δαμάσκος (πιάνο), Παναγιώτης Πατσουλές (μπουζούκι), Κώστας Χατζηγεωργίου(κιθαρα),Νίκος Παναγιωτάτος (ηλ.κιθάρα), Γιάννης Παπαγιαννίδης (ηλ. μπάσο)), Ιάκωβος Βενιέρης (κρουστά), Γιώργος Τζανέτος (ντραμς).

Η επιμέλεια του προγράμματος ήταν του Αντώνη Αμπαρτζάκη.

Τραγούδησαν οι καθηγητές του δημοτικού ωδείου Αχαρνών, η Κατερίνα Σκρέκη και ο Νίκος Μπουρνέλης.

Φιλικά συμμετείχε ο πιστός υπηρέτης του έντεχνου τραγουδιού Τάκης Κωνσταντακόπουλος .

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η ηθοποιός Γιάννα Μαλακατέ.