Το Σάββατο 29 Απριλίου η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών γέμισε με χαρούμενους, ζωηρούς μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων Αχαρνών, τους γονείς και συγγενείς, τους. Αιτία ήταν η Έκθεση Έργων Ζωγραφικής των μαθητών που έλαβαν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αχαρνών με θέμα «Το Σχολείο μου».

Η Φιλότεχνη Λέσχη είναι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με τα έργα των μαθητών. ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Με ευαισθησία, χρώματα και φαντασία.

Συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού ήταν η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών, η Φιλότεχνη Λέσχη και ο Δήμος Αχαρνών.

Η δεύτερη συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών ήταν πολύ επιτυχημένη (όπως και η πρώτη συνεργασία το 2014, με το διαγωνισμό Ποίησης «Νίκος Λαδάς), γι΄ αυτό το λόγο η συνεργασία θα συνεχιστεί πάντα με ενδιαφέρον για τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους δασκάλους των μαθητών και τους διευθυντές των σχολείων για τη συμμετοχή τους καθώς και το Δήμο Αχαρνών.

Επίσης ευχαριστούμε και την Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους ζωγράφους-δασκάλους Κωστορίζο Ευρύμαχο, Βάθη Δημήτρη και Χωριατέλλη Γιάννη που με πολύ αγάπη και ευαισθησία στάθηκε πάνω στα έργα των παιδιών μας.

Το μέλος της κριτικής επιτροπής Χωριατέλλης Γιάννης, που ήταν παρών στην εκδήλωση και μίλησε στα παιδιά και στους γονείς τους, ανέφερε ότι τα έργα των μαθητών «ήταν εξαιρετικά, σε πολύ υψηλό επίπεδο και δυσκόλεψε πολύ την επιτροπή να καταλήξει στα Βραβεία και στους Επαίνους που απονεμήθηκαν στους μαθητές».

Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν, ΟΛΟΙ οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η Κριτική Επιτροπή κατέληξε στις παρακάτω διακρίσεις:

20ο Δημοτικό Σχολείο 1ο Βραβείο Καρβούνης Γιάννης
19ο Δημοτικό Σχολείο 2ο Βραβείο Μασσέλου Ελευθερία-Μαρία
16ο Δημοτικό Σχολείο 3ο Βραβείο Γκομόζια Μαρία

1ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Βαρελά Εύη
10ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Γιαννοπούλου Φαίδρα
12ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Καρακατσάνη Φωτεινή
12ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Παπαζώτου Ελένη –Μαρία
20ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Παμπουκίδη Ελπίδα
20ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Καλουσίδου Μαρία-Πηνελόπη
24ο Δημοτικό Σχολείο ΕΠΑΙΝΟΣ Τσιτιρίδης Γιάννης
1ο Δημ. Σχολ. Θρακ/νων ΕΠΑΙΝΟΣ Νικητάκη Όλγα
1ο Δημ. Σχολ. Θρακ/νων ΕΠΑΙΝΟΣ Προβατάς Λευτέρης
2ο Δημ. Σχολ. Θρακ/νων ΕΠΑΙΝΟΣ Βαρδανίκα Ζωή