H ζωγράφος Γιούλα Παπαχρήστου - Μουστακάτου
ανάμεσα στον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη
Κασσαβό και την Πρόεδρο της Φιλότεχνης
Ειρήνης Μπαϊρακτάρη

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου με τα εγκαίνια μιας εξαιρετικής έκθεσης ζωγραφικής, της εικαστικού κα Γιούλας Μουστακάτου – Παπαχρήστου στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αχαρνών. Την έκθεση εγκαινίασαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός και η Πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κα Ειρήνη Μπαϊρακτάρη.

Στην πρόσκληση της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών και της ζωγράφου, που παρουσίασε το έργο της πρώτη φορά στο Μενίδι ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος. Οι 34 πίνακες ζωγραφικής που εξέθεσε η ζωγράφος, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και ειπώθηκαν επαινετικά σχόλια από όλους τους παρευρισκομένους.

Για τη ζωγράφο και τη πορεία της, μίλησε η Πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κα Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:



«Η ζωγράφος Γιούλα Παπαχρήστου-Μουστακάτου γεννήθηκε και έζησε στο Μενίδι μέχρι το τέλος των λυκειακών της σπουδών. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει παρακολουθήσει συστηματικά για μία πενταετία Ελεύθερο σχέδιο από τη ζωγράφο Άναστασία Τέκνου. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Κόρινθο και στην Πάτρα. Πολλά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Όπως μας είπε η ίδια, «…. η ζωγραφική είναι υπαρξιακή ανάγκη, έκφραση και επικοινωνία, τα θέματά μου είναι ανθρωποκεντρικά. Ένα μεγάλο μέρος της Έκθεσης που περιλαμβάνει τη σειρά Βαθύ Κόκκινο αφορά κυρίως στη γυναίκα, στους προβληματισμούς της, στα συναισθήματά της, στις πτυχές της προσωπικότητάς της».

Η Πρόεδρος πρόσθεσε αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τους επίσημους προσλεκλημένους πως «Η έκθεση των έργων της ζωγράφου Γιούλας Παπαχρήστου – Μουστακάτου, είναι ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός, που αναβαθμίζει πολιτιστικά την πόλη των Αχαρνών, και συμβάλλει στην επικοινωνία του καλλιτέχνη με το κοινό που ένδιαφέρεται για τον πολιτισμό»


(πηγή video: Focus Web TV)

 Η ζωγράφος από την πλευρά της, δήλωσε την ικανοποίησή της, για την παρουσίαση της πρώτης ατομικής της έκθεσης στον τόπο καταγωγής της, καθώς όπως επεσήμανε, είδε το όνειρο της να πραγματώνεται.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στη δημιουργό έδωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός αλλά και όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Φιλότεχνης. Ανάμεσά τους οι: Ναυροζίδου Μαρία Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ, Πεδιαδίτης Στέργιος Δημ. Σύμβουλος Αχαρνών, Κατσιγιάννης Θανάσης Γεν. Γραμ. Δήμου Αχαρνών, Τσεβάς Χρήστος ζωγράφος –Επίτιμο μέλος της Φιλότεχνης Λέσχης, Μίχα Μαρία Πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, Λεφάκη Μαρία από Πολιτιστικό Συλ. Αχαρνείς, , Τριανταφύλλου Εύη από εφημ. ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, Γιώργος Νιώρας από ΑΧΑΡΝΑΙΚΗ εφημ, κ. Κατερίνα Παπασταματίου από ΑΧΑΡΝΟΡΑΜΑ, κ. Παρασκευοπούλου από Πινακοθήκη Τσεβά, και το FOCUS WEB TV.



Χρήστος Τσεβάς, Βαγγέλης Μουστακάτος, Γιώργος Νιώρας
και Μαρία Ναυροζίδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα της Φιλότεχνης
και θαύμασαν τα έργα της ζωγράφου


Κάτω αριστερά ο Διευθυντήςτης εφημερίδας "ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ"
Γιώργος Νιώρας, με τον σπουδαίο μας ζωγράφο Χρήστο Τσεβά

Πάνω αριστερά οι γιοί και μέλη της οικογένειας της Γιούλας

Πάνω αριστερά απαστράπτουσα η δραστήρια φιλότεχνη Σοφία Σκρέκη
με τον σύζυγό της Γιάννη και κάτω δεξιά ο Στέργιος Πεδιαδίτης κοιτάζει με
ενδιαφέρον τα έργα της ζωγράφου












Από αριστερά, ο μεγάλος λαϊκός μας ζωγράφος Χρήστος Τσεβάς, με τον
Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, τη ζωγράφο Γιούλα
Παπαχρήστου - Μουστακάτου,τον Στέργιο Πεδιαδίτη και τον Σούλη Κατάρα