Την στήριξή του στο Γονεϊκό κίνημα των Αχαρνών αλλά και στην Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών εξέφρασε κατά την συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης Ιλίου αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, με εκπροσώπους του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και του Προέδρου της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών Θανάση Κατάρα, με θέμα την υποστήριξη της Μητρόπολης σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στη φωτογραφία: Ο Πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών Θανάσης Κατάρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών Κώστας Καρυδάκης, η Γραμματέας Γιώτα Γιαννάκου και τα μέλη της Ένωσης Ελένη Μότσια και Σωτήρης Κουφογιώργος έφυγαν από τα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης έχοντας εισπράξει την έμπρακτη στήριξη του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα 




ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Γ΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ: “ΝΙΚΟΣ Β. ΛΑΔΑΣ”

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ & ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

Η ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ & Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ προκηρύσσει τον Γ΄ διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του ποιητή ΝΙΚΟΥ Β. ΛΑΔΑ (1953-1979) για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Γυμνασίων, Λυκείων & ΤΕΕ) του Δήμου Αχαρνών.

ΟΡΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν αποδεδειγμένα σε σχολεία της Δήμου Αχαρνών.

Κάθε διαγωνιζόμενος λαμβάνει μέρος μ’ ένα αδημοσίευτο ποίημα μέχρι 30 έως 40 στίχων ή με συλλογή μικρών ποιημάτων ανάλογης έκτασης (που να μην ξεπερνά τις δύο δακτυλογραφημένες σελίδες), χωρίς άλλο περιορισμό όσον αφορά θέμα, περιεχόμενο, τεχνοτροπία, ύφος του ποιήματος.

Τα ποιήματα θα αξιολογήσει επιτροπή λογοτεχνών.

Η επιτροπή δύναται κατά την κρίση της να μην απονείμει βραβείο(α) ή επαίνους και διακρίσεις.

Θα απονεμηθούν:

ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ (Α΄ Β΄ Γ΄) με χρηματικό έπαθλο .

Χορηγός των χρηματικών βραβείων είναι η Ιερά Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως

Τα βραβεία θα συνοδεύονται και από άλλα δώρα :βιβλία, ποιητικές συλλογές, C D

ΕΠΑΙΝΟΙ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

θα συνοδεύονται από διάφορα δώρα (βιβλία ποίησης, CD με έργα μελοποιημένης ποίησης κ.ά.).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα έργα πρέπει να υποβληθούν σε δύο δακτυλογραφημένα αντίτυπα εντός κλειστού φακέλου με την ένδειξη “ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ “ΝΙΚΟΣ Β. ΛΑΔΑΣ”, εντός του οποίου πρέπει να υπάρχει μικρότερος κλειστός φάκελος με όλα τα στοιχεία του διαγωνιζομένου (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τηλέφωνο σχολείου και κατοικίας, διεύθυνση κατοικίας).

Τα ποιήματα πρέπει να παραδοθούν το αργότερο έως στις 7 Μαρτίου 2014 στη διεύθυνση του σχολείου που φοιτά ο μαθητής, από το οποίο θα τα παραλάβει η Ένωση συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών

Οι απονομές θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα προσκληθούν όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι τοπικές αρχές, πνευματικοί σύλλογοι κ.α, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87). Τα βραβεία θα απονείμει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως σεβασμιότατος Αθηναγόρας, τους επαίνους & τα αναμνηστικά συμμετοχής οι διοργανωτές & τα μέλη της κριτικής επιτροπής .

Τα βραβευμένα ποιήματα θα απαγγείλουν γνωστοί ηθοποιοί και θα εκδοθούν σε ειδικό έντυπο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στον ηλεκτρονικό & έντυπο τύπο των Αχαρνών.