Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3μερη εκδρομή στα Ιωάννινα που διοργάνωσε η Φιλότεχνη από 9 έως 11 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν μέλη και πολλοί φίλοι της Λέσχης.

Με ορμητήριο τα Ιωάννινα και σύντροφο τον πολύ καλό καιρό -για την εποχή- και τις τρεις ημέρες, επισκεφθήκαμε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το Κάστρο της πόλης, όπου βρίσκονται αξιόλογα μουσεία (Βυζαντινό Μουσείο, Μουσείο Αργυροτεχνίας, Δημοτικό Μουσείο) στην γειτονιά του Ιτς Καλέ, καθώς και το Σπήλαιο του Περάματος, και στη συνέχεια απολαύσαμε τη βόλτα μας στη Λίμνη.

Το Σάββατο πρωί ανηφορίσαμε για τα Ζαγοροχώρια αφού περάσαμε τον ποταμό Βοϊδομάτη, με πρώτη στάση στο χωριό Μεγάλο Πάπιγκο περπατήσαμε στα γραφικά δρομάκια του, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής, και οικισμός είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός, κάποιοι φτάσαμε περπατώντας στις Κολυμπήθρες και από ένα μονοπάτι στο Μικρό Πάπιγκο.

Η επόμενη στάση μας ήταν το Μονοδένδρι ένα επίσης πανέμορφο Ζαγορίτικο χωριό. Εκεί απολαύσαμε παραδοσιακές ζαγορίτικες πίτες, φαγητό και ωραίο τσίπουρο. Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και από εκεί ατενίσαμε την ξακουστή και μαγευτική χαράδρα του ποταμού Βίκου.

Την Κυριακή το πρωί διασχίζοντας τη Λίμνη Παμβώτιδα με το καραβάκι, φτάσαμε στο Νησί των Ιωαννίνων, επισκεφθήκαμε το μουσείο του Αλή Πασά, περπατήσαμε στα γραφικά δρομάκια με καταστήματα όπου έβρισκες κοσμήματα της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας.

Αργότερα συνεχίσαμε για τον τελικό μας προορισμό,το ηλιόλουστο Μέτσοβο. Περπατήσαμε στα γραφικά δρομάκια γύρο από την πλατεία, γευτήκαμε παραδοσιακά εδέσματα, προμηθευτήκαμε τοπικά προϊόντα και νωρίς το απόγευμα ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας.

Η εκδρομή μας ήταν λίγο κοπιαστική, αλλά άξιζε τον κόπο.