ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 2ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Ο Αθλητισμός εμπνέει τους μαθητές των Αχαρνών …
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αχαρνών, εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών, με τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών και την στήριξη του Δήμου.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης και η Βράβευση των μικρών μαθητών πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, το Σάββατο 7 Μαϊου 2017.

Στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ο Αθλητισμός στη ζωή μας», έλαβαν μέρος 75 μαθητές από 9 Δημοτικά σχολεία των Αχαρνών .

Τα βραβεία απένειμαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Μαρία Ναυροζίδου και ο πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών κ. Κώστας Καρυδάκης. Τους επαίνους απένειμαν, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Σωτήρης Κουφογεώργος, η πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης κ. Ειρήνη Μπαϊρακτάρη και η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Γιώτα Γιαννάκου.

Συμμετείχαν τα σχολεία : 
1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 10ο , 12ο, 18ο, 19ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών και 1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων με συνολικά 75 έργα.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι ζωγράφοι - εικαστικοί κ.κ. Κούβελα Κωνσταντίνα, Κωστορίζος Ευρύμαχος και Βάθης Δημήτρης.

Οι νικητές του διαγωνισμού :1o βραβείο: Γιάννης Βεντούρης ,μαθητής της Ε’ του 10ου Δημοτικού Σχολείου .

2ο βραβείο: Παναγιώτης Μιχαηλίδης ,μαθητής της Γ΄ του 12ου Δημοτικού.

3ο βραβείο : Μιχαλάκης Δημοσθένης , μαθητής της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού.


ΈπαινοιΜπουρβάνης Χρήστος, μαθητής Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου

Γαριδάρη Άρτεμις μαθήτρια ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού σχολείου, και

Αθανασοπούλου Καλλιόπη, μαθήτρια Έ τάξης του 19ου Δημοτικού σχολείου.

Οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν γένους αρσενικού, και φαίνεται πως ο Αθλητισμός εμπνέει τα αγόρια περισσότερο!

Το έπαθλο για το 1ο Βραβείο είναι μία υποτροφία διάρκειας ενός έτους στα τμήματα Καλλιτεχνικών της ΔΗ.Κ.Ε.Α, ενώ για το 2ο και 3ο Βραβείο δόθηκαν υποτροφίες για το ήμισυ των διδάκτρων.

Επίσης, τα τρία πρώτα βραβεία και οι έπαινοι κέρδισαν σύνεργα ζωγραφικής, ενώ τιμητικούς επαίνους έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες καθώς και τα σχολεία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους λιλιπούτειους ζωγράφους για τις καλλιτεχνικές επιδόσεις τους, αλλά και στους δασκάλους και στους Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, και τους συλλόγους γονέων που βοήθησαν στην υλοποίησή του.