Ένας ύμνος στον αρχάγγελο της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη ήταν το αφιέρωμα που διοργάνωσε η Φιλότεχνη λέσχη σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ.

Μιά μουσική βραδιά γεμάτη ηχοχρώματα και αρώματα του ξεχωριστού ερμηνευτή που σφράγισε με τη φωνή του τις δημιουργίες σημαντικών συνθετών κι άφησε ανεξίτηλες ερμηνείες στο Ελληνικό τραγούδι.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Φιλότεχνης Ειρήνη Μπαϊρακτάρη η οποία ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό ,τον φιλόξενο οικοδεσπότη Ορειβατικό σύλλογο Αχαρνών,τον ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ και τους καλλιτέχνες του μουσικού προγράμματος.

Εν συνεχεία μίλησε ο μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Βάκης που αναφέρθηκε στη ξεχωριστή θέση που κατέχει ο Ξυλούρης στο ελληνικό τραγούδι,ενώ ο εκδότης του ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΥ Θανάσης Συλιβός παρουσίασε το βιβλίο “Νίκος Ξυλούρης... τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα που προλόγισε ο αντιπρόεδρος της λέσχης Θ.Κατάρας.Ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια του αξεπέραστου Κρητικού καλλιτέχνη μελοποιημένα από τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Σταύρο Ξαρχάκο, Λουκά Θάνο,αλλά και του Κώστα Μουντάκη και το Κρητικό παραδοσιακό Φιλεντέμ.

Τα κομμάτια ερμήνευσαν με επεγγελματισμό αλλά και αυαισθησία,ο αγαπημένος τραγουδιστής Θανάσης Κομνηνός , ο Δημήτρης Δαμάσκος στα πλήκτρα, ο Θανάσης Κατάρας στο φλάουτο και ο Κώστας Χατζηγεωργίου στην κιθάρα, όλοι τους μουσικοί της πόλης μας,που συμμετέχουν συχνά σε ανάλογα αφιερώματα ,συμβάλλοντας στα πολιτιστικα δρώμενα των Αχαρνών.

Τον ενθουσιασμό του κοινού που έσπευσε να προμηθευτεί το καλαίσθητο βιβλίο και να συγχαρεί τους καλλιτέχνες, συνόδευσε κέρασμα της λέσχης με παξιμάδια και Κρητική ρακί,χορηγεία της ταβέρνας των Αχαρνών "Η Κρητικοπούλα" του Γιώργου Ζαφειράκη.