ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Δ΄ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ “ΝΙΚΟΣ Β. ΛΑΔΑΣ”

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου ,με εξαιρετική επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών, η εκδήλωση της απονομής των βραβείων - επαίνων και συμμετοχής του Δ΄ Ποιητικού Διαγωνισμού ¨ ΝΙΚΟΣ Β. ΛΑΔΑΣ ¨ για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Αχαρνών,που συνδιοργάνωσε η Φιλότεχνη λέσχη Αχαρνών με την Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών υπό την αιγίδα ττου Δήμου Αχαρνών-δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή .

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς των προέδρων των φορέων συνδιοργάνωσης κ.Γιώτας Γιαννάκου και κ.Ειρήνης Μπαϊρακτάρη και

του εκπροσώπου του Δήμου-προέδρου πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής- κ.Κώστα Καρυδάκη,του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ιλίου,Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Λαδά από τον Θανάση Καταρά,που τραγούδησαν ο Θανάσης Κομνηνός και η Μαρίνα Μανωλάκου και έπαιξαν ο Δημήτρης Δαμάσκος(πιάνο) , η Χριστίνα Ξανθοπούλου( βιολί )και ο Θανάσης Κατάρας(φλάουτο).


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ



Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι ποιητές:Κώστας Καρούζος,Γιώργος Μπλάνας και το δοκιμιογράφος Δημήτρης Καραμβάλης.

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Κώστας Καρούσος ,που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα ποιήματα των παιδιών ήταν εξαιρετικά και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η επιτροπή απένειμε τα ακόλουθα βραβεία και επαίνους.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ: « Η γιαγιά του παραδείσου» Αριστείδης Χαμπίπης,7ο Γυμνάσιο Αχαρνών ,Γ΄τάξη

Β΄ΒΡΑΒΕΙΟ : «Ένα παράξενο όνειρο» Έλενα Φίντελντάυ,8ο Γυμνάσιο Αχαρνών,Β΄τάξη

Γ΄ΒΡΑΒΕΙΟ : «Η σοφή χελώνα» Παύλος Πολυχρονίδης,10ο Γυμνάσιο Αχαρνών,Β΄τάξη

ΕΠΑΙΝΟΙ

«Χαμένος Θησαυρός» Κωνσταντίνος Σουγλέρης,12ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τάξη ?

«Θα περάσει» «Η Ελπίδα» Αργυρώ Ζερβού,7ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών,Α΄τάξη

"Το μέσα και το έξω» Θεόδωρος Κόκκορης,12ο Γυμνασιο Αχαρνών,Β΄τάξη

«Μακριά σου» Ανδριανή Κάσση,6ο Γενικο Λύκειο Αχαρνών,Β΄τάξη



Τα βραβευθέντα ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Στάϊκου και Γιάννα Μαλακατέ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 29 μαθητές-τριες από:

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ,

7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Οι τρεις βραβευθέντες μαθητές έλαβαν δώρο από ένα τάμπλετ(προσφορά της β΄βαθμιας σχολικης επιτροπής του Δήμου Αχαρνών,,ενώ ο μαθητής του Α΄ βραβείο,παρέλαβε και μια χορηγία για ένα δωρεάν Σεμινάριο Ποίησης από την «Ανοιχτή Τέχνη», η οποία προσέφερε και ένα δωρεάν Σεμινάριο Αρχαίων Ελληνικών που κληρώθηκε μεταξύ των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. .Επίσης έλαβαν από μιά ποιητική συλλογή του Νίκου Λαδά,δώρο της Φιλότεχνης λέσχης.

Όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής

Στα μέλη της κριτικής επιτροπής Κώστα Καρούσο και Δημήτρη Καραμβάλη, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων απένειμε το έμβλημα της Ένωσης

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διαγωνιζόμενους μαθητές για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση , και το υψηλό επίπεδο τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μαθητές, καθηγητές και γονείς από τα Γυμνάσια και Λύκεια που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, μέλη και φίλοι της ΦΙΛΕΑ,της Ένωσης γονέων,η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζιδου.