Μουσικό αφιέρωμα στα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη από τον Δήμο Αχαρνών και τη Φιλότεχνη

Με μία συναυλία - αφιέρωμα γιόρτασε ο Δήμος Αχαρνών καί η Φιλότεχνη λέσχη τα 90ο γενέθλια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και επίτιμου Δημότη Αχαρνών Μίκη Θεοδωράκη. Μ' αυτόν τον τρόπο τίμησε το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη καί αγωνιστή της δημοκρατίας,της ελευθερίας καί της κοινωνικής δικαιοσύνης .

Στη συναυλία που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αχαρνών με την Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών, συμμετείχε η Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.Στο πρόγραμμά της συναυλίας συμπεριλαμβάνονταν γνωστές καί αγαπημένες συνθέσεις του δημιουργού.

Στον πρόλογό του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός τόνισε: «Απόψε τιμούμε έναν σπουδαίο Έλληνα, έναν άνθρωπο πρότυπο για τη νέα γενιά, που με τους αγώνες του και το έργο του έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη νεότερη Ελληνική Ιστορία. Σκοπός της αποψινής βραδιάς, να μας ταξιδέψει μουσικά, να θυμηθούμε αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια που μεγαλώσαμε μαζί τους, και να πάρουμε όλοι μας μία ψυχική ανάταση, που τόσο την έχουμε ανάγκη σήμερα, στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της πρόεδρου της χορωδίας κ.Βασ.Παπασυριωπούλου και της Φιλότεχνης κ. Ειρήνη Μπαϊρακτάρη. Στη μουσική βραδιά, που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, παρευρέθηκαν ο κ Ιωάννης Δέδες, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αντιδήμαρχοι κκ Αναστάσιος Χίος,Θεόφιλος Αφουξενίδης, Θεόδωρος Συρινίδης, , η κα Μαρία Ναυροζίδου, Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α., ο κ Γιώργος Δασκαλάκης, Πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α., η κα Γιώτα Γιαννάκου, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών, , ο κ Παναγιώτης Καζανάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Αχαρνών,εκπρόσωποι της ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, μέλη καί φίλοι της Φιλότεχνης Λέσχης και πλήθος κόσμου που χειροκρότησε θερμά τους εξαιρετικούς Χορωδούς,τον μαέστρο,τους μουσικούς καί την σολίστ κ.Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιαννάκηπου είναι μέλος της Φιλότεχνης.