Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου "Ηλέκτρα" σε μια ακόμη ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά που διοργάνωσε η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών στη φιλόξενη στέγη της, με την πολύτιμη συνεργασία των εκδόσεων "ΚΕΔΡΟΣ".

Ο ανηψιός της συγγραφέως Νίκος Μπελογιάννης μίλησε με μεστό λόγο για την αγωνίστρια της αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, φίλης και συναγωνίστριας της Διδώς Σωτηρίου .


Αποκάλυψε γεγονότα και καταστάσεις από τη ζωή και το συγγραφικό έργο της Διδώς, τις περιπέτειες κρυμμένων χειρόγραφων ,που άλλα τα έφαγαν τα ποντίκια κι άλλα βρέθηκαν, κατά τις εργασίες συντήρησης του σπιτιού της, μερικά χρόνια μετά το θάνατό της.

Μετά την παρουσίαση ο Νίκος Μπελογιάννης απάντησε σε ερωτήσεις μελών και φίλων της λέσχης για την προσωπικότητα της Διδώς, τον χαρακτήρα της, την οικογένεια της, τη δημοσιογραφική και συγγραφική της πορεία, αλλά και την προσωπική τους σχέση.

Στόχος της Φιλότεχνης είναι να φέρει κοντά στο Αχαρναϊκό κοινό σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και διανοούμενους και καλεί όλους τους καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και φιλότεχνους των Αχαρνών να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.


Ο Πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών Σούλης Κατάρας, έχοντας στο πλευρό του όλα τα μέλη του Δ.Σ, υπήρξε ο φιλόξενος οικοδεσπότης  της πολιτιστικής βραδιάς








Το κοινό συμμετείχε στην βιβλιοπαρουσίαση ψυχή τε και σώματι


Η υποψήφια Βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Βίκυ Καράμπελα που είναι και δραστήριο μέλος της ΦΙΛΕΑ, έδωσε το παρών με τον έτερο υποψήφιο συντοπίτη μας, Τάσο Λαζαρίδη






Πηγή: Menidiatis Blog
Φωτογραφίες: Γιώργος Νιώρας